Aan tafel oogsten uit eigen tuin? Dat kan! Verse kruiden pluk je zo van tafel. Zelfs tomaatjes groeien binnen handbereik. Uit het tafelblad zijn klavertjes gesneden waar regenwater doorheen valt. Een bak vangt het regenwater op. Het water komt via een katoenen draadjessysteem bij de kruiden en hangende tomatenplanten.

Tomaten kunnen prima op hun kop hangen. Dat vinden ze zelfs fijn, want ze houden niet van water op hun blad. Zo onder tafel blijven de bladeren lekker droog. Dus smeer een lekkere boterham met verse tuinkruiden, strooi verse basilicum over je avondeten of snack een tomaatje zo aan tafel.

Met de moestuinkant op het zuiden, genieten je plantjes van de zon. Het waterreservoir in het tafelblad geeft de planten water. De opvangbak is zo gemaakt dat je prima aan tafel kunt zitten. In droge tijden kun je de bak zelf bijvullen, een katoenen draadjessysteem zorgt ervoor dat het water bij de planten komt.

Dit gebeurt op basis van capilaire werking van katoen. Als de grond nat is stopt het proces, is de grond droog dan begint het weer. Deze werking wordt in verschillende producten op de markt gebruikt.